Instagram’da yeni gelişmeler açıklandı.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, yeni yılla birlikte hızla devreye aldığı yeni özelliklerini geliştirmeye devam ediyor. Instagram’daki yeni gelişmelerden biri işitme engellilere dönük bir uygulama, diğeri ise kaldırmaya karar verilen IG TV ile ilgili.

Instagram, yeni uygulamasıyla işitme engellilerin platformu kullanmasını kolaylaştıracak. Artık işitme engelli kullanıcılar, ‘otomatik altyazı’ özelliği ve 17 dil desteğiyle içerikleri takip edebilecek.

Instagram, bu hafta yaptığı duyuruyla ana sayfadaki videolara otomatik altyazı özelliği getirdiğini açıkladı. Altyazı desteği bir süredir sosyal medya platformunda bulunuyordu, ancak alt yazıyı içerik üreticilerinin videolarına manuel olarak eklemeleri gerekiyordu. Artık bu dokunuşa gerek kalmadı.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, kendi hesabından paylaştığı postta, otomatik altyazı özelliğinin,  işitme güçlüğü çeken kullanıcılara kolaylık sağlayacağını belirtti. Mosseri altyazıların isteğe bağlı olduğunu ve açılıp kapatılabileceğini hatırlatırken, Instagram’ın Twitter hesabında yapılan paylaşımda 17 dilin desteklendiği ifade edildi.

Instagram'da yeni gelişmeler

Türkçe’yi de kapsayacak

Instagram’ın yeni uygulamasındaki dil seçenekleri arasında Türkçe de bulunuyor.

Altyazı desteğinde Türkçe’nin yanı sıra; İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Arapça, Vietnamca, İtalyanca, Almanca, Rusça, Tayca, Tagalogca, Urduca, Malayca, Hintçe, Endonezyaca ve Japonca dahil olmak üzere 17 dilde kullanıma sunuldu. Instagram, uygulamadaki dillerin zamanla artacağını açıkladı.

Otomatik sistem

Instagram’ın kullanıcılarla buluşturacağı yeni alt yazı uygulaması yapay zeka destekli bir uygulama olacak. Şirket, insanların özelliği kullandıkça, alt yazı kalitesinin iyileşeceğini ve videodaki ses ile alt yazının otomatik oluşturulacağını, bazen uyuşmazlık sorunu yaşanabileceğini hatırlattı.

Nasıl yapılır?

Instagram’da yeni gelişmeler özelliklerin kolay uygulanmasına da destek oluyor. Instagram uygulamasında Ayarlar/Hesap/Açıklamalı Altyazılar bölümüne girerek video altyazılarını aktif hale getirebilirsiniz. Altyazının dili, manuel olarak değiştirilemiyor. Instagram’ı hangi dilde kullanıyorsanız altyazı da öyle gösteriliyor.

IGTV ile ilgili karar açıklandı

Instagram, IGTV için aldığı yeni karar ile artık uygulamayı desteklemeyeceğini duyurdu. Instagram’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle; “Video keşfetmeyi ve oluşturmayı olabildiğince basit hale getirme çabalarımızın bir parçası olarak, artık IGTV için sunduğumuz bağımsız uygulamamızı desteklemeyeceğiz. Bunun yerine, tüm videoların ana Instagram uygulamasında olmasına odaklanacağız.

Instagram’da yeni gelişmeler ve Sosyal medya platformlarıyla ilgili güncel bilgilere, DigiLUP blog sayfasını ve DigiLUP sosyal medya hesaplarını takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için, bizimle iletişime geçin: digilup@medyatakip.com

Bir Yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir