Dijital dünyayı Digilup ile keşfedin…

0212 442 30 00

Twitter’da alışveriş dönemi başlıyor

Popüler sosyal medya platformu Twitter, Shops uygulamasıyla, alışveriş dönemini başlatıyor. Twitter alışveriş özelliği ile sosyal medya kullanım alışkanlıkları yine boyut değiştirecek.

Sosyal medya mecraları arasındaki rekabet, gün geçtikte artıyor. Rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen platformlar, sık sık birbirlerinin en beğenilen özelliklerini, kendi uygulamalarına ekliyor.

Son gelişme, Twitter’dan geldi. Twitter, Mağazalar özelliğini platformuna ekleyerek, kullanıcılarının E-Dükkan açmasını ve bu dükkanlardan alışveriş yapmalarını sağlayacak yeni bir adım attı.

ABD’de iOS Beta kullanıcılarının test ettiği özelliğin, ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı henüz belli değil ama kısa sürede yayılması bekleniyor.

Nasıl çalışır?

Twitter Mağazalar uygulamasının nasıl çalıştığına ve nasıl kullanıldığına dair bazı detaylar ortaya çıktı. Twitter’ın yayınladığı içeriğe göre, uygulama şimdilik ücretsiz olacak ve 50 koleksiyon eklenebilecek.

Twitter alışveriş özelliği

Twitter’da e-dükkan açan bir kullanıcının hesabına girdikten sonra tweetlerin üzerinde “Mağazayı görüntüle” seçeneği yer alacak. Buraya tıklayarak ürünler arasında gezebilecek ve istediğiniz ürünü satın alabileceksiniz.

MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel sosyal medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, Twitter alışveriş özelliği, Türkiye’de de onlarca sosyal medya paylaşımına konu oldu.

Twitter alışveriş özelliği

Sosyal medya platformlarıyla ilgili güncel bilgilere, DigiLUP blog sayfasını ve DigiLUP sosyal medya hesaplarını takip ederek ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için, bizimle iletişime geçin: digilup@medyatakip.com