Dijital dünyayı Digilup ile keşfedin…

0212 442 30 00

Sosyal Medya İtibar Yönetimi Nasıl Yapılır?

Sosyal medya itibar yönetimi ile mutlu sonuç

Sosyal medyanın her geçen gün daha da büyümesi ve gelişmesi, kullanıcılara güçlü bir ağ kullanma fırsatı sağlamıştır. Alışılagelmiş medya platformlarına göre birçok avantajı nedeniyle sosyal medya platformları daha çok tercih edilmektedir. Bu nedenle markalar, sosyal medyaya daha çok yönelmeye ve bu alan için daha fazla bütçe ayırmaya başladı. Günümüzde markalar, sosyal medyayı daha aktif kullanmaktadır. Böylece hedef kitleye ulaşma ve bu hedef kitleyle doğrudan iletişim kurma imkanına sahiptir. Markalar için sosyal medya itibar yönetimi oldukça önemlidir. Peki, sosyal medya itibar yönetimi nedir ve nasıl yapılır?

Sosyal medyada itibar korunması, takipçiler ve müşterilerle doğru iletişim kurabilmek için önemlidir. Müşteriler, bir ürün veya hizmeti satın almadan önce diğer müşterilerin deneyimlerine ve yorumlarına dikkat eder. Sosyal medyada kullanıcılar arasındaki tecrübeye yönelik paylaşımlar daha çok etkileşim almaktadır. Bunun sonucunda da markalaşma, marka yönetimi ve sosyal medya itibar yönetimi gibi kavramlar karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımızda, sosyal medya itibar yönetimi nasıl yapılır gibi konular hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Sosyal Medya İtibar Yönetimi Nasıl Yapılır?

Müşterilerinizin sosyal medyada marka itibarınız için neler söylediği oldukça önemlidir. Bu nedenle, müşterilerinizin markanız hakkındaki yorumlarını takip etmelisiniz. Belli konu başlıkları, markanızla, ürün ya da hizmetlerinizle ilgili anahtar sözcükler, etiketler gibi çeşitli yöntemler kullanabilirsiniz. Müşterilerin sosyal medyadaki konuşmalarını dinlemek, onlarla doğrudan iletişim kurmak hem itibarınızı hem de müşteri memnuniyetinizi olumlu yönde etkiler. Aksi takdirde yapılan olumsuz yorumları, şikâyetleri, geliştirilmesi istenen yönleri göremezsiniz ve yanıt veremezsiniz. Bu tarz olumsuz durumların önüne geçmek adına marka, hizmet ya da ürünleriniz hakkındaki yorumları takip ederek müşterilerinizle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Eleştiriler ve Şikâyetler Takip Edilmeli

Sosyal medyada markanıza yapılan her eleştiri ve şikâyet önemlidir. Eleştiri ve şikâyet yönetimi doğru yapıldığında, bu durum markanız için olumlu bir sonuç verir. Bu durumun iyi yönetilmesi, müşterileriniz ile iletişim bağınızı güçlendirebilmeniz anlamına gelir. Aksi takdirde müşteri ve itibar kaybı söz konusu olabilir.

Cevapsız kalmış her eleştiri ve şikâyet, markanız için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu durum markanıza zarar verir, müşterileriniz ile ilişkilerinizi olumsuz yönde etkiler. Ayrıca hem potansiyel hem de mevcut müşterilerinizi kaybetmenize sebep olur. Bunun yanı sıra her eleştiri ve şikâyeti önemseyerek, gelen soruları yanıtlayarak, gereken ilgiyi gösterirseniz müşteri ilişkileriniz güçlenir. Böylece markanızın gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.

Oluşan Risklere Karşı Hızlı Harekete Geçilmeli

Risklere karşı önlem alınması kadar bu riskleri ortadan kaldırmak için hızlı harekete geçmek de önemlidir. Gelen bir şikâyeti değerlendirip müşteriyle en kısa sürede iletişime geçmek ve sorunu çözmek, marka itibarınızı olumlu yönde etkileyecektir. Marka işleyişinizin sekteye uğramaması, müşteri mağduriyeti yaşanmaması, markanız adına herhangi bir olumsuz sonuçla karşılaşılaşmaması için marka adına oluşan herhangi bir problemi çözmeniz gerekir.

Sosyal medyada markanız hakkındaki yorumları DigiLUP ile takip edebilirsiniz. Sosyal medya analizi konusunda profesyonel bir platform kullanmak ve uzman ekibimizden bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz: digilup@medyatakip.com