Sosyal medya kullanımı, gittikçe artmasına rağmen, sahte bilgilerin yayılımı da artıyor. Bu da sosyal medya kullanıcılarının, hangi bilgiye inanacağı noktasındaki tereddüdün devam etmesine sebep oluyor.

Sosyal Medya platformları, bünyesindeki gelişmelerde bu tarz tereddütlere dönük çalışmalar da yapıyor.

Şu sıralar, yeni özelliğini duyuran uygulama Twitter oldu.

Twitter, asılsız bilgi paylaşımı içeren tweet’lerin önüne geçmek amacıyla oluşturduğu, yanlış haberlerin raporlanması özelliğini daha fazla ülkeye sunmaya başladı.

Geçen yıl Ağustos ayında ABD, Avustralya ve Güney Kore’de kullanıma sunduğu özellikle, kullanıcılar, doğru olmadığını düşündüğü asılsız bilgi içeren tweet’leri bildirebiliyordu.

Artık, testi genişleten Twitter, Brezilya, İspanya, Filipinler’de de asılsız bilgi içeren tweetlerin rapor edilmesine imkan sağlayacak.

3 milyon kullanıcı rapor sundu

Henüz Türkiye’de kullanılamayan özelliğin, kullanıma sunulduğu ilk günden bugüne kadar 3 milyon kullanıcının rapor gönderdiği açıklandı.

Twitter kullanıcıları, uygulamada gördüğü postun sağ üst köşesindeki üç noktalı menüye tıkladığında “tweeti bildir” seçeneğiyle karşılaşıyor. Ve bu seçenekle “yanıltıcı” şıkkını seçtiklerinde, yanlış bilgi kolaylıkla rapor edilebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir