Lozan Barış Antlaşması’nın 96. Yıldönümü, Lozan ile ilgili tartışmaların yeniden artmasına sebep oldu. Sosyal medya kullanıcıları, 1 haftadır, Lozan’ı olumlu ve olumsuz olarak yorumluyor.

DigiLUP sonuçlarına göre, 35.000 paylaşımda, Lozan Barış Antlaşması yorumlandı.

Lozan’ı, milletin esaretten kurtulma ve özgürlüğe kavuşma olarak yorumlayan sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra #LozanHezimettir paylaşımları yapan sosyal medya kullanıcıları oldu.

Paylaşımların çoğunda, Lozan ile birlikte o dönemin tarihi detaylarına vurgu yapıldı. Tarihi bilgiler içeren bu sonuçlarda, Sinan Meydan’ın paylaşımları öne çıktı.

Dönemin tarihi liderlerinden sıkça bahsedilen paylaşımların bir kısmında, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü kahraman ilan edilirken, bir kısmında yoğun olarak eleştirildi.

Sosyal medyada, Türkiye tarihi için önemli bir yeri olan Lozan Antlaşmasının tartışılmasında, gazeteciler ve siyasetçiler aktif olarak yer aldı.

Lozan Barış Antlaşması’nı ve sonuçlarını olumlu yorumlayan sosyal medya kullanıcıları, bu antlaşmayı “Türkiye’nin Tapu Senedi” olarak nitelendirdi.

Lozan Antlaşması’nı olumsuz yorumlayan kullanıcılar, bu anlaşma ile Türkiye’nin kaybettiği bölgelere değindi.

Lozan’ı hezimet olarak nitelendiren sosyal medya kullanıcıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Lozan’ın 96. Yıldönümü nedeniyle afiş asmasını eleştirdi.

24 Temmuz 1923’te, Lozan’da imzalanan Lozan Barış Antlaşmasının sosyal medya paylaşımlarında #LozanBarışAntlaşması  #LozanHezimettir gibi hashtagler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir