MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel dijital medya dinleme servisi Digilup, son 1 haftada televizyon ekranlarında yayınlanan yarışmaların sosyal medya yansımalarını inceledi.

Yarışmalarla ilgili paylaşımlar azalsa da zirvedeki yapım yerini korudu.

Bu hafta da en fazla konuşulan yarışma, TV 8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye oldu. Geçtiğimiz haftaya oranla daha az sosyal medya yansıması olan yarışmada, yemeklerden çok kulislere değinildi. Yarışmada kavgaların reyting yükseltme amacıyla yapıldığı, izleyicinin bundan pek hoşlanmadığı yorumlandı.

Bir kaç kez potaya çıkarak, elenme korkusu yaşayan Eda’nın çok konuştuğu paylaşımlara yansısa da bu hafta mobbinge maruz kaldığı ve kendisine haksızlık yapıldığı belirtildi.

Hangi yarışmacı önde?

Masterchef adaylarının, yarışmada kalıp kalmayacağına şefler karar verirken, sosyal medyada öne çıkan bazı yarışmacılar var. Yarışmadaki sakin tavırlarıyla dikkat çeken Mustafa, sosyal medya kullanıcılarından aldığı takdirle dikkat çekiyor. Mustafa’nın; başarılı, dürüst, hakkaniyetli ve yardımsever olduğu şeklindeki yorumlar, adeta kendisini yarışmanın gizli yıldızı yapmış. Bunun yanısıra Mustafa’nın
@chefmustafaydin adlı Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar, yarışmayla ilgili en fazla etkileşim alan postlar arasında.

Resim

Pozitif Jüri

Yarışmanın izleyiciyle buluşturduğu yeni bir isim var: Danilo Zanna. Danilo şef, sosyal medya paylaşımlarına, pozitif enerjisiyle ve “sempatik Türkçesiyle” yansıyor.

Gelinim Mutfakta yükselişte

Bu hafta yarışma programlarının sosyal medya yansımaları azalırken, Kanal D’de Fatih Ürek’in sunumuyla yayınlanan Gelinim Mutfakta yansımalarını arttırdı. Yarışma 500’e yakın paylaşımda yorumlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir