Korona sürecine, günden güne yeni tartışmalar ekleniyor. Bunlardan bir tanesi de çocukların motivasyonu için başlatılan Gökkuşağı hareketi.
Uygulama şöyle: Çocuklar, gökkuşağı resmi yapıp evlerinin camlarına asıyor. Böylece evlerinden çıkamayan diğer çocuklara, başka evlerde de dışarıya çıkamayan çocuklar olduğu gösteriliyor. Böylece çocuklar arasında, Gökkuşağı resimleriyle bir bağ kurularak, çocuklara moral olması sağlanıyor.
Başka bir bakış açısı
Çocukların çizdiği Gökkuşağı resimleri, evlerin camlarını süsleyerek, masumane bir uygulama olarak izlenirken, başka bir iddia ortaya atıldı.
Bazı sosyal medya kullanıcıları, gökkuşağı renklerinin, LGBT simgesi olduğunu ve bunun, çocuklar üzerinde bilinçli bir hareket olarak yapıldığını iddia etti.
Sosyal medya kullanıcıları, gökkuşağı konusundaki fikirleriyle ikiye bölündü. Kimi bu bakış açısına destek verirken, kimi içinde çocuklar ve gökkuşağı olan bu harekete karşı yapılan yorumu, şiddetle kınadı.
Milli Eğitim’de de tartışma
MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel sosyal medya ölçümleme servisi Digilup verilerine göre, 12 bin iletide yorumlanan konuyla ilgili Melis Alphan da paylaşım yaptı.
Melis Alphan, kendi hesabından yayınladığı mesajda, milli eğitim müdürlüklerinden okul müdürlerine, bir uyarı mesajı gönderildiğini belirtti.
Bazı öğretmenler, bu bilgiyi doğrularken, öğretmenler arasında da fikir ayrılığı yaşandığını, yaptığı yorumlarda anlattı.
Eğitim-Sen tepki verdi
Çocukların, bu süreçten daha az etkilenmesi amacıyla, streslerini azaltmaya dönük yapılan bir çalışmanın, bu şekilde yorumlanmasını Eğitim-Sen de eleştirdi. Sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, genel başkanın açıklamasına yer verildi: “Gökkuşağından, dayanışmadan, çocukların mutluluklarından korkan bu anlayışı reddediyoruz. Biz eğitim ve bilim emekçileri, çocuklarımızla, öğrencilerimizle, evlerimizde pencerelerimizde gökkuşağını paylaşmaya devam edeceğiz.”