Bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’de sosyal medya ve bazı dijital platformların kullanımına kısıtlama getirilmesine dönük çalışmalar yapılacağını açıklamasının ardından, yeni bir tartışma konusu gündeme geldi.
Tüm dünyada kullanımı hızla yayılan sosyal medyanın Türkiye’de kısıtlanmasını eleştirenler ve doğru bulanlar oldu.
Aynı mecrada yorumlanıyor
MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel sosyal medya dinleme servisi Digilup verilerine göre 1 milyona yakın iletide, sosyal medyanın ülkemizde yasaklanması ile ilgili yorum yapıldı.
Erdoğan’ın açıklamasından sonra, Twitter’da #SosyalMedyayaDOKUNMA #SosyalMedyaYasası #SosyalMedyaYasaklansın #AkGençlikHesapKapatıyor #ÜlkücülerHesapKapatıyor gibi hashtagler TT oldu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra hızla yayılan konuya dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettun Altun, açıklamanın çarpıtıldığına dair bilgi paylaştı.
Siyasi liderler de tartışmaya katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyanın kısıtlanmasına dönük çalışmaların başlatılması yönündeki açıklamasından sonra, başlayan tartışmaya, muhalefet partileri katıldı.
Partililerin yanı sıra, liderler sosyal medya hesaplarından, sosyal medya jargonuyla paylaşım yaptı.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Netflix’te yayınlanan bir diziye gönderme yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesaj içeren paylaşım yaptı.
Akşener’den sonra, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı iletiyi kapsayan paylaşımda bulundu.
Bazı sosyal medya kullanıcıları, siyasiler tarafından “sosyal medya diliyle” yapılan bu paylaşımları komik ve yerinde bulurken, bazı sosyal medya kullanıcıları, siyasetçilerin bu tarz yasaklamalara, siyaset yaparak cevap vermeleri gerektiğini, belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kendi hesabından muhalefet liderlerinin paylaşımlarına yanıt verdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da #SosyalMedyamaDOKUNMA kampanyasına destek veren liderlerden oldu. Karamollaoğlu’nun konuyla ilgili paylaşımını, sayfasının en başına sabitlemesi dikkat çekti.
Bahçeli’den Erdoğan’a destek
Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sosyal medya ile ilgili görüşlerine katıldığını paylaştı.
Bahçeli, Twitter ve Facebook hesaplarında paylaşım yapmayacağını, meclisteki kanun tekliflerine de destek vereceğini açıkladı.
RTÜK kararlarına değinildi
Sosyal medya kullanıcıları, bu tartışma sürerken, RTÜK’ün, televizyon kanalları Halk Tv ve Tele1’e 5 gün ekran karartma cezası vermesine de değindi.
Yasaklanmasını isteyenler var
Sosyal medya kullanımının Türkiye’de kısıtlanması fikrine destek veren kullanıcılar oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları, #Sosyalmedyayasaklansın hashtagiyle paylaşım yaptı.