Özellikle çevreye zarar veren çalışmalarda, yapılan çeşitli kampanyalarla tepkisini gösteren kitleler, bazı kararları etkileyebiliyor.
Şu sıralar, Kazdağları’ndaki maden arama faaliyetleri, çevreye zarar verdiği ve bölgenin dokusunu bozduğu için, tepkilere neden oldu.
Sosyal medyada da sesini duyurmaya çalışan çevreciler, #Kazdağlarıhepimizin hashtagi ile kampanya başlattı.
DigiLUP sosyal medya dinleme sonuçlarına göre, hızla artan Kazdağları paylaşımları 20 bine yaklaştı.
En fazla etkileşim alan mesaj, Cem Seymen tarafından paylaşıldı. Cem Seymen kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şöyle yazdı:
Allah aşkına elinizi vicdanınıza çocuklarınızı düşünerek bir koyun. Siyanürlü maden aramak için Kaz Dağları’nın kalbine hançer indirmek nasıl iştir? Biz gerçekten ülke olarak aklımızı mı kaçırıyoruz? Bir Avrupa ülkesinde böyle bir izin almak mümkün mü? Umarım hukuk önce vatan der
Aynı sıralamaya göre ikinci paylaşımı Ata Demirer yaptı. @atademirer hesabından yapılan paylaşımda; Kaz dağları maden arama yeri değil Oksijen alma yeridir! Nimettir! Yaşam pınarıdır! İda ‘dır ,Sarıkız’dır,Olimpos ‘dur! #KazdağlarıHepimizin mesajı verildi.
Tema Vakfı Change.org’da imza kampanyası başlattı. Hedefi 50 bin imza olan kampanyayı, şuan 49 bine yakın kişi imzaladı.
Çanakkale Belediyesi, “su nöbetinde” olduğunu sosyal medya hesaplarından duyurdu:
Kazdağları ve tek su kaynağımız Atikhisar Barajı su havzasındaki SİYANÜRLÜ MADEN arama faaliyetine dur demek ve yaşamsal hakkımız olan suyumuza sahip çıkmak için SU NÖBETİ’ndeyiz.
Tepebaşı, Maltepe, Bornova, Edremit, Borçka, Karşıyaka, Çiğli Belediyesi gibi bir çok belediye, sosyal medya hesabından Çanakkale Belediyesi’nin kampanyasına destek verdi:
Kaz Dağları savunmasında kardeş belediyemiz @ckalebelediye’nin yanındayız.
Çalışma kapsamında kesilen ağaçlara vurgu yapılan paylaşımların 4 bine yakınında siyanür kelimesi kullanıldı. Çevreciler, maden arama çalışmalarının durdurulup durdurulmayacağına dönük kararı merakla bekliyor.