MasterChef, yayında olduğu sürece, yarışma programlarının sosyal medyada en fazla konuşulan programı oluyor.

Gerek birbirinden renkli jüri üyeleri, yarışmacıları gerekse yarışılan yemeklerle, sosyal medyada her hafta 20 bine yakın iletide yorumlanıyor. Bu hafta da geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi, 1. Olan MasterChef’te menemen gündeme geldi.

Bu hafta yarışmacılardan en iyi menemeni yapmaları istenince, menemeni çok seven izleyici, lezzetli yorumlarını paylaşımlarına yansıttı. Tabi ki yorumlarda, menemenin soğanlı mı soğansız mı olacağına dair tartışmalar da yer aldı. Menemenle ilgili yorum yapan, binlerce sosyal medya kullanıcısı arasında MasterChef jürileri de vardı.

Kanalların gözü, kadın yarışmacılarda

Yerli dizilerden sonra, aktüel kanallarda en popüler programlar, yarışmalar oluyor.

Yarışma noktasında, Tv 8 yayınları öne çıksa da bu sezon kanalların yeni formatlarda yarışma programlarını arttırdığını görüyoruz. Yarışmaların çoğu da kadın yarışmacıların yer aldığı programlar.

Kadınlar, yarışma boyu “nasihat” dinliyor

Özellikle gündüz kuşağında yer alan yarışma programlarında, kadınların birbiriyle yarıştırılmasına dönük konseptlere yenileri eklendi.

Doya Doya Moda yayınını devam ettiren Tv 8, kadınların giyimine dönük yeni yarışma programını yayınlamaya başladı.

Raşit Bağzıbağlı ile “En Şık Benim” adlı program, bu hafta Tv 8’de ekrana gelmesiyle, listenin 8. Sırasında yer aldı.

TRT 1’de, Ezgi Sertel’in sunumuyla hazırlanan, yeni bir yarışma programı daha izleyiciyle buluşturuldu. Fazlası Zarar adlı yeni programda, kadınlara tasarruflu olunması yönünde telkinler veriliyor.

Kadınların alışveriş alışkanlıklarını değiştirmeyi amaçladıklarını belirten TRT, israftan kaçınmaya dönük, kadınları yarıştırıyor.

Sosyal medya kullanıcıları, kadınların evlerinde bu denli eşya olmasına şaşırırken, bazı sosyal medya kullanıcıları da insanların azla yetindikleri bir ortamda böyle bir yarışmanın hazırlanmasına dair olumsuz yorumlar yaptı.

Fazlası Zarar, en fazla konuşulan yarışma programları arasında, ilk haftasında listeye 3. Sıradan giriş yaptı.

Kuaförüm Sensin 4. sırada

Kadınların yarışmacı olarak yer aldığı başka bir yarışma programı da Show Tv’de yayınlanan Kuaförüm Sensin. Popüler isimlerin jüri koltuğunda oturduğu yarışma programı, bu hafta 4. Sırada yer aldı. Programı izleyenler “kaliteli vakit” vurgusu yaparken, bazı sosyal medya kullanıcıları tartışmaları izlemekten zevk duyduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir