Korona virüsüyle mücadelede, çözüm arayışları devam ediyor. Uzmanların açıklamaları, hastaların durumları ve hasta yakınlarının yaşadıklarını paylaşmaları oldukça ilgi çekiyor.

Uzmanların açıklamalarıyla gündeme gelen bir tedavi yöntemi de hastalığı geçiren ve iyileşme süreci tamamlanan hastalardan alınan antikor tedavisi oldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal da kendi hesabından tedaviyi duyurdu.

Doktorların yönlendirmesiyle, hastalara umut olan bu tedavi yöntemi hızla yayıldı. Hasta yakınları, sosyal medya hesaplarından, bu hastalığı geçiren ve iyileşen hastalara çağrıda bulundu.

MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel sosyal medya dinleme servisi Digilup verilerine göre, yeni tedavi yöntemiyle ilgili, 40 bine yakın paylaşım yapıldı.

Kızılay ilk bağışı aldı

Türk Kızılayı, bağış almaya başladığını ve bağış detaylarını, hastalığı geçirmiş olan gönüllü Doktor Kürşat Reşad Demir’den kan alırken, sosyal medyada yaptığı canlı yayınla anlattı.

Kızılay Başkanı, Kerem Kınık’ın anlatımıyla gerçekleşen canlı yayında ve post altındaki yorumlarda, öncelikle Ankara Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan Doktor Kürşat Reşad Demir’in bu davranışı tebrik edildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-35.png

Kınık, vakaların ve iyileşme oranının en fazla olduğu illerde, 13 mobil tır ile bağış toplandığını anlattı. Bu illerin ilk etapta; İstanbul, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Samsun, Antalya, Denizli, olduğunu söyledi.

Kızılay başkanı ayrıca, 1 kişinin 6 hastaya ilaç olabileceğini vurguladı.

Canlı yayınla anlatılan detaylar sonrasında, sosyal medya kullanıcıları, bazı kişilerin fark etmeden hastalığı geçirdiğini hatırlatarak, herkeste antikor araştırması yapılabileceğini belirtti.

Ünlülerden destek

Ünlüler de kendi sosyal medya hesaplarından, donör arayışına destek verdi. Hasta yakınlarının paylaşımlarını, kendi hesaplarında paylaşarak, yayılımı arttırdı.

Donör arama yönteminin doğruluğu

Sosyal medyada #acildonörlazım hashtagiyle de yayılan çağrılar, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

Sağlık Bakanlığı veya hastanelerin yapması gereken ve halihazırda yaptığı bir uygulamanın, sosyal medyada böylesine yayılması doğru bulunmadı.

Taburcu olan her hastanın, donör olmasının zorunlu olduğunu savunan sosyal medya kullanıcıları oldu.

Armağan Çağlayan da çözüme ulaşmanın yolunu sosyal medyada arayanlardan oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir