Dijital dünyayı Digilup ile keşfedin…

0212 442 30 00

Twitter’daki Gıda endüstrisi konuşmalarında öne çıkan ne oldu?

Pandemi ile birlikte hızlanan, tüketici beklenti ve alışkanlıklarının değişim süreci, tüm sektörleri etkiledi. Bu etkiler, bir çok alanda görüldüğü gibi, sosyal medyaya da yansıdı. İnsanlar, beklenti ve yorumlarını sosyal medya paylaşımlarına yansıttı ve sosyal medya verileriyle, sektörlerin ne yöne gittiği, sektörlerden neler beklendiği ortaya çıktı.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, bu farkındalıkla, dönüşümün anlaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla; teknoloji, finans, spor, gıda gibi çeşitli sektöre özgü verileri inceledi ve profesyonel analizlerle ilk BirdsEye Raporunu yayınladı.

Twitter’ın resmi ortakları tarafından hazırlanan ve tüm dünyadaki Twitter paylaşımlarındaki verilere dayanan rapor, önemli tüketici şikayetlerine işaret ettiği gibi, markaların önümüzdeki yıl için oluşabilecek fırsat ve stratejileri belirlemesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Gıda endüstrisi için oluşan veriler

Twitter, partnerleri arasında yer alan TalkWalker ile gıda endüstrisindeki verilere dayalı bulguları içeren raporunu yayınladı.

Belirlenen sonuçlara göre; 2019’dan 2021’e kadar, gıda sürdürülebilirliği ile ilgili Twitter’daki konuşmalar artış gösterdi.

Z Kuşağı itici güç oluşturdu

Platformda sürdürülebilir gıda ile ilgili tüm konuşmaların, %46,5’i, gıdaları tedarik etme/kullanma/geri dönüştürme yöntemine bağlılığı gösteren Z kuşağı tarafından yürütülüyor.

Son 2 yılda, “ev yapımı” ve “teslimat” ile ilgili konuşmalarda %27 oranında artış var.

Pizza emojisi, 2021’de yemek teslimi anahtar kelimelerinden bahseden Tweetlerdeki emojilerin %17’sini oluşturdu.

Gıda sektörüyle ilgili sosyal medya paylaşımlarındaki emojiler. Sosyal medyadaki yeni trendler

Tatlı paylaşımlarında artış var

Gıda ile ilgili Twitter paylaşımlarında ayrıca; tatlılar, çikolata ve şekerleme nostaljisi hakkındaki konuşmalar, geçen yıl Ocak ve Ekim arasında %55 arttı.

Yeni trendler neler?

Twitter’ın yayınlandığı yeni raporda, gıda sektöründe izlenmesi gereken yeni trendlere de değinildi.

Rapora göre, üç eğilimi anlamak, gıda endüstrisinde gelişecekleri anlamaya fayda sağlayacak:

  • Gelişmek ve yenilik yapmak: Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yanı sıra ve bunlarla ilgili olarak, protein ve plastik alternatiflerine yönelik tüketici ilgisi devam ettikçe, bu eğilimler daha geniş gıda tartışmalarını besleyecek.
  • Geleceğin yiyecekleri: Gıdanın geleceğine hazırlanmak, plastik ve ete olan bağımlılığımızı azaltmak anlamına gelecek.

Endüstri trendleri, kompostlanabilir ambalajlar ve yenilebilir pipetler gibi plastik alternatiflerdeki yeniliklere yöneliyor. Vücudumuz ve dünya için daha sağlıklı olduğundan, evde yemek pişirmeye olan ilgi artıyor.

Porsiyon kontrolü, karbonhidratı azaltma ve işlenmiş gıdaların bilinçli tüketimi, sağlıklı beslenme konuşmalarında öne çıkıyor.

  • Ekoloji gastronomi ile buluşuyor: Gıda sürdürülebilirliğini etkilemek için, markaların önden liderlik etmesi gerekiyor. Aslında, tüketicilerin %35’i, artık pandemi öncesine göre daha fazla sürdürülebilirlik referanslarına dayalı markalar seçiyor.

Tüm verilerle gıda markalarına sunulan öneriler

Eylemler önemli!

Marka sevgisini gerçekten artırmak için, özel bir strateji oluşturun ve bu stratejiyi taahhüt edin. Tüketiciler, uzun vadeli taahhüt ve niyet görmek istiyor.

Tüketicinize daha yakın olun!

Tüketiciler, ne yaparsanız yapın gıda hakkında tartışacaklar. 2022’de başarılı markalar, bu konuşmaları anlayan ve ardından mesajlarını onların bir parçası olacak şekilde uyarlayanlar olacak.

Dalgalanan tüketici ilgisinin farkında olun!

Gerçek zamanlı içgörülere erişimle, her zaman bilgi sahibi olduğunuzdan emin olun.

İzlemenizle tutarlı olun!

En iyi uygulamaları, doğru zamanda kullanmak için, ilgi alanlarını ve konuşmaları takip edin.

Her ne pahasına olursa olsun devam edin!

Farklı zaman dilimlerindeki veri noktalarını takip edin ve markanızla alakalı bilgileri ölçün.

Tüm dijital medya verileriyle, DigiLUP platformunda hazırlanan profesyonel analizler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.