Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren bulut yazılım şirketi DOMO, 2012’den beri yaptığı araştırmanın yeni sonuçlarını yayınladı.

Her yıl, internette geçirilen zamana dönük detaylı araştırma sunan şirketin, bu yılki araştırma sonuçlarına Covid-19 etkisi büyük.

Araştırma, bu yıl yaşanan özel süreçle birlikte, teknoloji ve verilerin günlük yaşamımızda daha önemli roller üstlendiğini ortaya koydu. Domo şirketi, araştırmasına koyduğu isimle, yeni çağa uyum sağlamaya çalışan dünyaya adeta, “Data never sleeps” (veriler asla uyumaz) mesajı veriyor.

1 Dakikada İnternette milyarlarca veri oluşuyor

Bu yıl, yeni dijital platformların ortaya çıkması ve dijital dönüşümün daha fazla insan tarafından tercih edilmesi ve hatta ihtiyaca dönüşmesiyle, internette oluşan veriler arttı.

Öyle ki bu araştırmayla da ortaya konulan rakamlarla, farklı amaçlarla, dijital platformları kullanarak 1 dakikada milyarlarca veri oluşturduğumuz ortaya çıktı.

Örneğin; zaten yeni dönüşümün en fazla etkilediği, pandemi süreciyle de iyice artan E-Ticaret kullanımı ile ilgili rakamlar oldukça yüksek. Araştırmaya göre; E-Ticarette dakikada 1 milyon dolar harcanabiliyor. Popüler E-Ticaret oluşumu Amazon, 1 dakikada 6.659 paketi kargoluyor.

Zoom zirve yaptı

Dijital dönüşüme geçen şirketlerin online toplantılar için tercih ettiği Zoom, pandemiden sonra hemen hemen her eve giren, girmese de bilinen bir platform oldu.

Artık, iş dünyası toplantılarını, eğitim camiası da derslerini Zoom üzerinden planlayabiliyor. Zoom gibi Micrasoft Teams gibi uygulamalarla birlikte, iş birliği araçlarında, her 1 dakikada 250 bini aşkın kullanıcı online oluyor.

Kendini geliştiren platformlar hep online

Yeni tüketim alışkanlıkları ve ihtiyaçlarla birlikte, kendini geliştirebilen ve değişime ayak uydurabilen dijital platformların kullanımı artarken, diğerleri geride kalabiliyor. Bunu, aynı şirketin oluşturduğu kullanım tablosundan da görebiliyoruz.

Milyonlarca kişi Whatsapp ile iletişim kuruyor

Araştırmanın dikkat çeken platformlarından biri de Whatsapp. Dünyada, tüm yaş gruplarında, tüm iş kollarına yayılmış olan mesajlaşma uygulaması, gün geçtikte platforma kattığı özelliklerle, en fazla tercih edilenlerden biri oldu. Whatsapp ile 1 dakikada 40 milyonu aşkın mesaj paylaşılması da bunu ortaya koyuyor.

İlk etapta sadece yazılı mesaj ve fotoğraf/video dosyası atılabilen uygulama ile artık, ses kaydedilip gönderilebiliyor, görüntülü görüşme yapılabiliyor, ses yazıya çevirilip iletilebiliyor.

Yerinde durmayan, sadece bir özellikle yetinmeyen, yeni dönem ihtiyaçlarına dönük çalışan, çok tutulan özellikleri platformuna ekleyen bir uygulamanın, popülerliğini arttırması da bu noktada kaçınılmaz oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir